Home
O nama
Delatnosti
Prodajni objekti
Cenovnik
Tenderi
Novosti
Akcije
Galerija bilja
Linkovi

Kontakt

Naplatna mesta

 

Projekti


            AKCIJA „ZELENI GRADOVI SRBIJE“

Ovom akcijom obeležen je svetski Dan čistog vazduha, a cilj akcije bio je povećanje zelenih parkovskih površina. Akcija je istovremeno sprovedena u 50 gradova i opština u Srbiji. Odlukom Gradskog veća zasađeno je 100 sadnica, od kojih je 50 donirala Narodna kancelarija predsednika Republike, a 50 je obezbedio Eko fond.
Prioritet je imao park na Bagdali gde je zasađeno 24 stabala, 14 stabala je zasađeno u dvorištu Ekonomske škole, u dvorištu OŠ „Branko Radičević“ zasađeno je 5, a u isturenim odeljenjima Jasičke osnovne škole u Srnju i Kruševici 7 komada.
17. Novembra je Dan ekološkog pokreta kada će biti zasađeno još 50 sadnica.JKP „KRUŠEVAC“ učestvuje u akciji obnova „ranjene prirode“

Crkva Lazarica predstavlja objekat od velikog kulturno – istorijsko – verskog  značaja. Pored toga to je i značajan parkovski i potencijalan turistički kompleks, jer se nalazi u samom srcu grada. Ova zelena oaza nalazi se u režimu redovnog održavanja JKP „Kruševac“, a uskoro bi trebalo da se donese elaborat sa konkretnim planovima radova od strane Direkcije za urbanizam i izgradnju Kruševac. Crkva Lazarica i JKP „Kruševac“ u saradnji  sa Narodnim  muzejom im lokalnom samoupravom treba da realizuju ovaj projekat, od vitalnog značaja za grad. 
Analizom celokupne flore, odnosno samoniklih i zasađenih stabala u ovom arheološkom parku, od 152 stabla 97 treba ukloniti, od čega neka treba hitno ukloniti iz bezbedonosnih razloga, dok druga treba sukcesivno uklanjati i lečiti. Samo 16 stabala ocenjeno je kao u „vrlo dobrom stanju“. JKP „Kruševac“ će direktno učestvovati u raelizaciji ove akcije ,obzirom da naš zadatak i jeste održavanje javnih zelenih površina i gradskih parkova. 

Novosti

 

©2005 Javno komunalno preduzeće "Kruševac", Site design - Jelena Ivanović